כל מה שצריך לדעת על עמידות שעונים למים

 

שעוני יד הם לא רק אביזר אופנתי אלא גם פונקציונלי מאוד, ולכן חשוב להבין את עמידותם למים.

אם אתם מתכננים להשתמש בשעון שלכם במהלך פעילות ימית, ספורטיבית או במצבים אחרים שבהם הוא עלול להירטב, חשוב לדעת אילו סוגי עמידות קיימים ומה הם בדיוק אומרות.

מהי עמידות למים?

עמידות למים מתייחסת ליכולת של שעון להתמודד עם חדירת מים לתוך מנגנון השעון עצמו. זוהי נקודה קריטית למי שרוצה להשתמש בשעון בסביבות רטובות, כמו שחייה, צלילה או אפילו מזג האוויר הגשום. דירוג עמידות למים מתאר את הרמה שבה השעון יכול להתמודד עם מים מבלי להינזק.

כיצד מודדים עמידות למים?

הערכת עמידות השעון למים נעשית לפי תקנים בינלאומיים ומדדים שונים. השיטה הנפוצה ביותר היא מדידת עמידות במונחים של אטמוספרות (ATM), אטמוספרות של לחץ (bar) או מטרים.

1. 1BAR / 1ATM או WATER RESIST – נחשב עמיד במים עד גובה של 10 מטר. זו רמת עמידות שמתאימה לרטיבות קלה, כמו גשם קל, שטיפה ידנית ושימוש יומיומי רגיל. ובוודאי לא מתאים למקלחת, שחייה או לצלילה. (ההמלצה שלנו – להימנע ממגע עם מים בכלל!)

2. 3BAR / 3ATM / 30M – מתאימה למגע קל עם מים, כמו שטיפת ידיים וחשיפה למים בעבודות יומיומיות. גם כאן, מקלחת, שחייה או צלילה לא מומלצות בכלל השעון לא עמיד למים בסיטואציות אלו.

3. 5BAR / 5ATM / 50M – ניתן להשתמש בשעון במקלחת קרה עד פושרת באוויר הפתוח, אך יש להימנע לחלוטין מהשימוש במקלחת בחדר האמבטיה, גם אם המים קרים או פושרים. אדים המצטברים בחדר האמבטיה יכולים לפגוע באטמים הפנימיים ולגרום לנזק ולעלויות תיקון גבוהות. השעון איננו מתאים למים חמים או רותחים, וכן לא מתאים למגע עם אדים מרובים או בסאונה. כמו כן, השעון אינו מיועד לשחייה או לצלילה

4. 10BAR / 10ATM / 100M – מתאים למקלחת סטנדרטית, צלילה שטחית ושחייה. חשוב להבין כי למרות שהשעון יכול לעמוד בלחץ של מים בגובה זה, ישנם שיקולים נוספים כמו פעילות מימית אינטנסיבית שיכולה להשפיע על עמידות השעון. לא מתאים לצלילה בעומק ולא לסאונות רותחות וריבוי אדים (חלק מהנזק הוא גם עתידי לרכיבי האטימה)

5. 20BAR / 20ATM / 200M ומעלה – מתאים לצלילה מקצועית עם מיכל חמצן. זהו שעון שמתאים לפעילויות תת-מימיות מעמיקות יותר ועמיד בפני מים בלחצים גבוהים.

6. 100BAR / 100ATM / 1000M ומעלה – מתאים לצלילות עמוקות מאד בלחץ מים גבוה, בדרך כלל מדובר בשעונים מאסיביים ומגושמים מאד.

איך יוצרים שעונים עמידים למים?

כדי להשיג עמידות למים, השעון חייב להיות בנוי בצורה שתמנע חדירת מים למנגנון הפנימי. זאת באמצעות:

אטמים – אטמים גמישים עשויים חומר כמו גומי או סיליקון מותקנים בקפיצים ובמכסה של השעון כדי למנוע חדירת מים.

לחצנים – גם הלחצנים והחיבורים לשעון עשויים להיות מוגנים בעזרת אטמים ובידוד, במיוחד בשעונים עמידים למים ברמות גבוהות.

מכסה אחורי – מכסה אחורי של השעון נמדד גם לפי עמידות למים. בשעונים עמידים במיוחד, המכסה מהודק היטב כדי להבטיח אטימה מוחלטת.

 מה צריך לדעת כדי לשמור על עמידות השעון למים?

עמידות למים של השעון לא נשמרת לנצח, ויש לשים לב למספר דברים כדי להבטיח שמירה על עמידות השעון:

תחזוקה תקופתית – מומלץ להביא את השעון לבדיקה ותיקון תקופתיים כדי לוודא שהאטמים והכפתורים עדיין במצב טוב.

הימנעו מחשיפה לחומרים כימיים – חומרים כמו כלור במים, סבון או חומרי ניקוי יכולים להזיק לאטמים ולגרום לחדירת מים.

לא נחשוף את השעון לשינויי טמפרטורה קיצוניים – שינויים חדים בטמפרטורה יכולים להשפיע על האטמים ועל עמידות השעון למים.

תיקון מיידי – במידה והשעון נחשף למים שחדרו לתוכו, יש להפסיק להשתמש בו ולהביא אותו למומחה לתיקון כדי למנוע נזק גדול יותר.

ולסיכום:

ידע על עמידות השעון למים קריטי בכדי לשמור על שימוש אופטימלי בו, ולהימנע מנזק לא רצוי.

ישנם רמות שונות של עמידות למים שמתאימות לסוגים שונים של פעילויות מימיות. שמירה על השעון וטיפול נכון בו יכול להאריך את חייו ולשמור על תפקודו התקין לאורך זמן.

אם יש לכם שאלות נוספות על עמידות למים או על השעונים שלנו, אל תהססו לפנות אלינו!

 

חגיגות ט"ו באב באתר ובחנות!

20% הנחה על כל שעוני האופנה!
10% הנחה על כל שעוני היוקרה!
משלוח חינם בכל הזמנה!

14/08 - 22/08